Arbeiderpartiets mangfoldsseminar på Stortinget

Globale Sandefjords prosjekteier Ole Petter Gravningen møtte til Arbeiderpartiets mangfoldsseminar på Stortinget denne uken. Flere toppledere fra offentlig og privat næringsliv, i tillegg til brukerorganisasjoner, politikere og næringsministeren deltok.

Det ble delt mange gode innlegg og diskusjoner om hvordan både privat og offentlige næringsliv snarest må gjøre et løft for å inkludere talentene som garantert finnes blant de flerkulturelle i Norge i ledergruppene sine.

Det står dessverre dårlig til med mangfold i norsk næringsliv, og trenden knyttet til andelen ledere med flerkulturell bakgrunn i både privat og offentlig sektor er nedadgående.
Kun 0,22 % av ledere i Norges 50 største selskap er nordmenn med ikke-vestlig bakgrunn, og 0,77 % av ledere i Norges største offentlig virksomheter er nordmenn med ikke-vestlig bakgrunn.
Dette speiler definitivt ikke den norske befolkningen.

Ole Petter Gravningen og Mette Bugge satte pris at stortingsrepresentantene ba dem om å komme med konkrete innspill til hva som kan gjøres for å få til mangfold.

Det motsatt av mangfold er enfold, og det fremmer verken innovasjon, psykologisk trygghet eller økt bunnlinje.
Med andre ord: Globale Sandefjord skal stå på videre for å skape bevegelse i både privat og offentlig sektor, fordi vi vet at #mangfoldgirstyrke !

Takk til Arbeiderpartiet for invitasjonen og for å sette et viktig tema på dagsorden.

«Hele landet må rigges for den omstillingen vi er inne i», fortalte en engasjert næringsminister, Jan Christian Vestre (Ap).