Fra venstre: Daglig leder Peter Nordberg, prosjektleder Globale Sandefjord og manager Frida Helgesen.

Bånd knyttes og muligheter skapes

– Det er viktig for oss å være en inkluderende arbeidsgiver med ansatte som  gjenspeiler befolkningen i Sandefjord kommune, sier daglig leder for Kokeriet & Pir4.

Tekst: Faten Lubani

Globale Sandefjord er stolt samarbeidspartner av Kokeriet & Pir4 i  Sandefjord. Restaurantene er blant annet kjent for god mat, service og fantastiske lokaler på brygga. Prosjektleder for Globale Sandefjord og markedsrådgiver ved NAV Sandefjord møtte daglig leder Peter Nordberg for en prat om videre samarbeid.

– Jeg har tro på prosjekt Globale Sandefjord som en pådriver for mangfold og inkluderingsarbeid. Vi har i dag nærmere 20 nasjonaliteter ansatt hos oss og et mangfoldig arbeidsmiljø. Det er viktig for oss å være en inkluderende arbeidsgiver med ansatte som  gjenspeiler befolkningen i Sandefjord kommune, sier Peter Nordberg, opprinnelig fra Sverige og driver av både Kokeriet & Pir4.

Juli måned har vært en ekstraordinær travel måned på restaurantene og det er gledelig nytt i disse Koronatider.  Dette har betydd at restaurantene har kunnet ansette flere nye medarbeidere.

– Vi har fått tilgang på flere dyktige medarbeidere den siste tiden og er stolte av å kunne bidra til  verdiskaping i vårt samfunn.

For å kunne få jobb på Kokeriet & Pir4 er det viktig å være serviceminded, kunne jobbe i team og ha et ønske om faglig utvikling på arbeidsplassen.

– Vi har medarbeidere som har startet som oppvaskhjelp på kjøkkenet og som i dag har lederansvar. Det å kunne snakke norsk er også viktig for å kommunisere med kundene våre og for at vi kan ha et felles arbeidsspråk på arbeidsplassen, sier han.

Globale Sandefjord håper at flere bedrifter ser mulighetene fremfor begrensninger i å ansette kulturelt mangfold.

Mangfold gir styrke og Kokeriet/ Pir4 er gode eksempler på dette.