Mennesket bak CVen!

Globale Sandefjord ble «blåst av banen» over all den kompetansen og potensiale som finnes i det flerkulturelle miljøet i Sandefjord når de startet med å lage video-cv’er. Filmene gjør det mulig å bli kjent med spennende kandidater som har kompetanse som altfor ofte ikke anerkjennes eller brukes i arbeidslivet.

Globale Sandefjord startet som prosjekt under pandemien våren 2020. Strenge restriksjoner begrenset mulighetene for fysiske møter. Da var det viktig å tenke kreativt for å nå målene om å få flerkulturelle sandefjordinger i arbeid. Inspirasjonen var blant annet hentet fra McDonalds sin kampanje «stjel våre ansatte».

Fremmedklingende navn reduserer sjansene!
Forskning viser at om du har et fremmedklingende navn, så reduseres sjansen for å komme på intervju med 25 prosent. Gjennom video-cv kan næringslivet blir kjent med mennesket bak navn og CV`en! Se de flotte kandidatene HER

Personlighet og glimt i øyet!
Videoene får frem så utrolig mye mer enn en tradisjonell papir-cv. Personlighet, glimt i øyet og språk – for hva er godt norsk?  Og hva er motivasjonen? Det går ikke å masseprodusere video-cv, for det må tilpasses den enkelte, og det er ikke for alle. Det er bare et lite knippe av kandidatene vi møter som ligger på nettsiden. Det krever mot å stille seg foran kameraet og fremsnakke seg selv, og på norsk – et språk ikke alle føler er «bra nok», men som arbeidsgivere oftest blir svært positivt overrasket over. I en mer og mer globalisert verden og arbeidsliv, så er det en stor fordel å ha kjennskap til flere kulturer, språk og det viser at du er tilpasningsdyktig og har med deg en unik mangfoldskompetanse. Se noen av de spennende kandidatene HER

Mangfold gir styrke!
Arbeidssøkerne har godkjent utdanning fra hjemlandet og har et brennende ønske om å bruke kompetansen de har i en relevant jobb. Blant kandidatene finnes det utviklere, ingeniører, lærere, økonomer og en dirigent. Til nå har 25 kandidater fått relevant jobb gjennom video-cv. Det er gøy å se at så mange har kommet ut i jobb, så nå må vi jobbe med å få på plass flere kandidater. Følge med på nettsiden fremover!