Napern 1916

Logo til Napern 1916

Tekst; Napern 1916

Ungdomshuset Napern1916 driftes av Frilynt Norge for Sandefjord kommune.
Frilynt Norge, stiftet i 1965, er Norges største teaterorganisasjon for både barn, ungdom og voksne. Vi har cirka 18 500 medlemmer i 200 teatergrupper, revylag, ungdomslag og kulturforeninger over hele landet. Frilynt er partipolitisk, religiøst og språklig nøytralt.

Napern1916 er et ungdomshus som er åpent for absolutt alle mellom 13 og 18 år. Her kan du henge med venner, lage mat og drive med alle slags aktiviteter! Det er ungdommen som bestemmer hva slags aktiviteter vi skal ha, hva slags mat vi skal spise og hva slags musikk vi hører på. De voksne på Napern er der for å prate eller hjelpe til med aktiviteter.

Mangfoldsarbeidet på Napern 1916 er en stor del av hverdagen ettersom flertallet besøkende hos oss er minoriteter. Vi setter søkelys på inkludering ved å forsterke og løfte opp identiteten til ungdommene, ved å spørre hvem de er, uavhengig av sin kulturelle bakgrunn. Vi sørger for å adressere ungdommene etter hvordan de selv vil bli adressert.

Vi feirer og markerer Pride, 17.mai, EID og ønsker god jul. Naper`n har åpent under jul og påskehøytiden.

Vi formidler og former et veldig åpent og trygt miljø som gjør at det ikke trenger å være så skummelt å prøve eller feile. Dette synes vi er en veldig bra måte å lære på. Vi opplever og score høyt på at vi allerede er en teaterorganisasjon som driver et ungdomshus med fokus på mangfold. Naper`n er her som et aktivt fritidstilbud hvor ungdommene kommer etter skolen og kan prøve ut norskkunnskapene sine og spørre om hva de vil.

Vi er her, lytter, smiler og responderer med et åpent sinn og en varm velkomst til alle som kommer inn døren.

Globale Sandefjord er stolt av å ha Napern med på laget. Bli bedre kjent med dem her:
https://www.napern.no/about/